Εξαγωγές από την Easy Exports

Γιατί εξαγωγές;

Οι εξαγωγές είναι πιο επιτακτικές από ποτέ!

Γι'αυτό επιλέξτε την Easy Exports!

Βάσει οικονομικών δεδομένων, η Ελλάδα εμφανίζει έλλειμμα στο εμπορικό της ισοζύγιο, ενώ κατατάσσεται στην τελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στις εξαγωγικές της δραστηριότητες, καθώς το ποσοστό που συμβάλλει στη διαμόρφωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της και προέρχεται από εξαγωγές τροφίμων είναι και το χαμηλότερο σε σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους της. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα εισάγει το χρόνο τρόφιμα που ανέρχονται στο ποσό των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι εξαγωγές της αγγίζουν τα 16 μόλις δις ετησίως.

Από τη συγκεκριμένη εικόνα, συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μία κατ' εξοχήν εξαγωγική χώρα, κάτι το οποίο οφείλεται σε δύο σημαντικούς παράγοντες: τη συμπεριφορά και τον τρόπο λειτουργίας των παραγωγικών επιχειρήσεων και την ελληνική νοοτροπία και κουλτούρα της εκάστοτε Κυβερνητικής πολιτικής. Όσον αφορά στον παράγοντα Κράτος/Κυβέρνηση, ποτέ δεν έδωσε στον Έλληνα επιχειρηματία εργαλεία και δυνατότητες, για να μπορέσει να εξάγει τα προϊόντα του. Ίσα-ίσα που σε κάθε του κίνηση στέκεται ως ανάχωμα, με αποτέλεσμα το όποιο βήμα εξωστρεφούς δραστηριότητας να χάνεται στο χάος της γραφειοκρατίας και του κλασσικού πολιτικού γίγνεσθαι και κατεστημένου.

Ας επικεντρωθούμε, ωστόσο, στον παράγοντα Εταιρεία Τροφίμων, καθώς η εταιρεία φέρει και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη μη εξαγωγή των προϊόντων της. Το πρόβλημα εντοπίζεται στις Διοικήσεις των επιχειρήσεων. Κάθε Διοίκηση που σέβεται τον εαυτό της προσβλέπει σε μόνο έναν παράγοντα: το κέρδος. Βέβαια, το επιχειρείν σημαίνει επένδυση που φέρει κερδοφορία και που μέρος αυτής θα επανεπενδυθεί στο εσωτερικό της εταιρείας, για ανάπτυξή της. Μία εξαγωγή, έστω και για να σχεδιαστεί, είναι διαδικασία χρονοβόρα και κοστοβόρα, επομένως, δε μπορεί να έχει άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στις εταιρικές λειτουργίες. Με αυτόν τον τρόπο, ο επιχειρηματίας ή η Διοίκηση μίας εταιρείας δεν συζητά καν το θέμα: «εξαγωγές».

Μάλιστα, στο όλο κλίμα της περιρρέουσας κατάστασης, κάθε ελληνική εταιρεία τροφίμων, καλλυντικών και συμπληρωμάτων διατροφής προσπαθεί υπό την πίεση μείωσης τζίρου, κέρδους και προσωπικού να σταθεί με τον οποιοδήποτε τρόπο. Και ο καλύτερος τρόπος είναι ένας: οι εξαγωγές!

Για τους παραπάνω λόγους...

Εάν η επιχείρησή σας θέλει να εξάγει άμεσα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια, επικοινωνήστε μαζί μας και ένας σύμβουλος θα σας δώσει άμεσα λύσεις για την περίπτωσή σας! 

+30 2112125473, +30 6981772215

info@easyexports.gr